فستو یک شرکت خودروساز آلمانی است که به خاطر الهام گرفتن از طبیعت در پروژه هایش شناخته می شود. این بار هم کمپانی مذکور پرده از مورچه های مصنوعی، پروانه های رباتیک و نوعی گیره سیلیکونی برداشته که با الهام از زبان آفتاب پرست طراحی شده است.
این مورچه های مصنوعی که با پرینتر سه بعدی چاپ شده اند و BionicANT نام دارند می توانند در قالب گروه هایی کوچک با یکدیگر همکاری کرده و اشیاء بزرگ را جابجا کنند (البته باید بگوییم که با طول ۵٫۳ اینچ به مراتب بزرگ تر از انواع طبیعی شان هستند).
تعدادی دوربین و حسگر نوری روی سرها و شکم این مورچه های مصنوعی کار گذاشته شده که امکان رهگیری آنها با استفاده از پرتو مادون قرمز را فراهم می کند و آنتن هایی که برای آنها در نظر گرفته شده هم امکان شارژ بیسیم شان را فراهم می کند.
نکته دیگر در رابطه با این ربات ها آن است که مدارهای کار گذاشته شده روی بدن هایشان کاملا کاربردی هستند و صرفا برای جالب شدن ظاهرشان در نظر گرفته نشده اند.
ربات دیگر eMotionButterflies نام دارد و می تواند مسیرهای از پیش تعریف شده در فضاهایی که با دوربین های مادون قرمز (که نقش سیستم جی پی اس را برای آنها دارند) پر شده اند را به صورت هوایی طی کند.
این موجودات مصنوعی نیز درست مانند BionicANT دارای حسگرهای مادون قرمز هستند که از برخوردشان به دیوارها و موانع جلوگیری می کند. علاوه بر این، قطعات و تعدادی موتور هم برای این پروانه ها در نظر گرفته شده که به آنها امکان می دهد بال های خود را درست مانند پروانه های طبیعی حرکت دهند.
این پروانه های رباتیک میتوانند تا سه الی ۴ دقیقه با سرعت ۲٫۵ متر در ثانیه حرکت کنند و پس از آن لازم است که مجددا شارژ شوند.
در پایان به FlexShapeGripper می رسیم، پروژه ای مشترک با دانشگاه اسلو که در واقع نوعی درپوش سیلیکونی متصل به یک بازوی رباتیک است و حرکات زبان آفتاب پرست را تقلید می کند.